Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 20.04.2012 11:14

Lentokapteeni naputti tekstiviestejä – unohti laskutelineet

Lentoliikenteestä sinkoilee joka viikko sellaisia uutisia, ettei lievää lentopelkoa potevan kannata niitä lukea. Lievä pelko voi kääntyä helposti ahdistavaksi.

Australian liikenneministeriö on julkistanut selvityksen, jonka mukaan Jetstar Airways -lentoyhtiön kone joutui vaaratilanteeseen Singaporen lentokentällä, kun lentokapteeni uppoutui laskeutumisen aikana vastailemaan tekstiviesteihin.

Sen verran kiihkeitä sekstiviestejä oli kapteenille lähetetty, että hän tohinoissaan unohti kääntää laskutelineet alas.

Hälytysjärjestelmän ansiosta lentäjät tajusivat virheensä 720 jalan korkeudessa (= 220 metriä) ja ehtivät vetää koneen takaisin ylös, kun lentokorkeutta oli enää 120 metriä.

Ministeriön raportin mukaan toinen ohjaamossa ollut lentäjä myönsi olleensa laskeutumishetkellä "erittäin väsynyt", joten hän ei muista kapteenin vastausta laskutelineistä, kun he tarkastivat laskeutumisvaiheen toiminnot.

Vaaratilanne aiheutui 220-paikkaiselle Airbus A320 -koneelle vuonna 2010, mutta selvitys on julkistettu vasta nyt.

Halpalentoyhtiö Jetstar Airways on Qantasin tytäryhtiö.

Keskustelua aiheesta

Joopasta joo... Olen FOX-kanavalta (ent. SuomiTV) seurannut lentoturmatutkintaa ja jo niidenkin perustella alkaa lentokammo kehittyä. No, onneksi ei ole mitään pakottavaa syytä nousta lentokoneeseen. Lomamatkatkin tuli tehtyä työvuosina lomilla ollessa, kun rahatilanne oli parempi. Nyt eläkeläi...

stn 24.4.2012 9:38:13

Vastauksia: 5 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Vaihtoautot Keski-Suomessa

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat