Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 17.10.2008 09:40

Puputyttö merkkivaatteissa

Muotimarkkinoilla käydään kovaa taistelua malleista, vaatemallistoista ja tuotteiden imagoista. Yksi kävelevistä merkkimalleista on muotitalo Guessia markkinoiva ruotsalainen Victoria Silvstedt.

Amerikkalainen Guess on ollut vaatealalla reilut 27 vuotta. Ensimmäisen kerran muotitalo nousi parrasvaloihin vuonna 1981 Los Angelesissa. Yhtiön ohjaimissa olivat tuolloin veljekset Georges ja Maurice Marciano. He halusivat luoda seksikkään glamourlookin catwalkeille farkkujen kautta.

Julkkikset myynninedistäjinä

Ensimmäisen farkkumalliston nimeksi tuli Marilyn, minkä ansiosta yritys nappasi vuotta myöhemmin arvostetun Clio Awards -pokaalin.

Oman sysäyksensä vaatefirmalle antoi legendaarisen tuottaja-ohjaaja Steven Spielbergin Back To The Future -elokuva, jossa näyttelijä Michael J. Fox käytti muotitalon farkkuja.

Maailmanlaajuisen merkkitalon tuotteita on nyt lisensoitu 21:een maahan, ja vaateliikkeitä on yli 60 maassa.

Marcianon veljesten aloittaessa uraansa yrityksen liikevaihto liikkui vajaan kuuden miljoonan dollarin pinnassa. Nyt liikevaihto on yli 1,19 miljardin dollarin paremmalla puolella.

Reilut pari vuotta sitten muotitalo vietti 25-vuotisjuhliaan, ja useat muotitalon keulakuvat, muun muassa Victoria Silvstedt, Milla Jovovich, Naomi Campbell ja Claudia Schiffer toivat oman tuulahduksensa tilaisuuteen.

Suomessa Victoria Silvstedt vieraili tänä syksynä, kun yritys esitteli syksyn ja kevään trendituotteita Helsingin muotinäytöksessä.

- Itsekin rakastan käyttää näyttäviä iltapukuja ja farkkuja. Ne edustavat minulle ikuista nuoruutta, välkettä ja glamouria, Silvstedt markkinoi edustamaansa tuotemerkkiä.

- Vaaleat, lyhyet iltapuvut tuovat naiselliset muodot esille. Vaatteiden ei pidä aina olla juhlavia, vaan perinteisetkin vaatteet saavat ihmisen näyttämään upealta, 34-vuotias Silvstedt jatkoi.

Äiti lähetti kuvat mallitoimistoon

Pienestä Ruotsin Skellefteån kaupungista kotoisin oleva Victoria Silvstedt haaveili jo pienenä tyttönä mallin urasta, mutta ei vielä silloin osannut odottaa supertähden elämää.

- Harrastin alppihiihtoa ja urheilin nuorena paljon, enkä missään vaiheessa uneksinut suurista rahoista.

Vasta 17-vuotiaana hän ihastui ensi kerran korkokenkiin ja muoti- ja meikkimaailmaan.

- Äitini lähetti kuvat minusta mallitoimistoon, vaikka alkuun olin itse koko ajatusta vastaan. Varsin pian minulle tuli kuitenkin paljon kuvauspyyntöjä ja sitten myös kutsuja kauneuskisoihin, mallineito muisteli.

Unelmista tuli sittemmin totta erityisesti Playboy-kuvien ja muotitalo Guessin myötä.

- Minua ei hävetä yhtään, että kävin keikistelemässä Playboyssa, päinvastoin, Silvstedt lisäsi.

Playboy-kuvat julkistettiin joulukuussa 1996 ja hänestä tuli seuraavana vuonna vuoden Playmate.

Uravuosiensa aikana Silvstedt on esiintynyt laulajana, mallina ja onpa hän ehtinyt näytellä Melrose Place -sarjassakin.

- Playboy ja Hugh Hefner muuttivat elämäni. Siltikään en osaa pitää itseäni tähtenä, olen edelleen ihan tavallinen, ujo tyttö.

- Olen ison palveluksen velkaa Hefnerille, sillä hänen ansiostaan töitä on riittänyt aina tähän päivään saakka, hän muisteli uraansa.

Trendikäs muotineito nettoaa vuosittain useita miljoonia euroja mallintöillään, tv-sopimuksillaan ja eri tuotteiden pr-töillä.

Tulevaisuudessa Silvstedtillä on tulossa jopa oma reality tv-show.

Hänelle on tarjottu roolia myös action-elokuvasta. Supertähti uneksii myös omasta perheestä, mutta se voi vielä kestää jonkin tovin.

Timo Repo

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa