Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 01.10.2012 14:51

Keskisuomalaisen vaalikone kuntavaaleihin avattiin

Keskisuomalaisen vaalikone lokakuun kuntavaaleihin on avattu. Vaalikone on palvelu, jossa äänestäjät voivat vertailla omia mielipiteitään ehdokkaiden näkemyksiin.

KSML.fi:ssä on julkaistu vaalikone jokaiseen Keskisuomalaisen levikkialueen 28 kuntaan. Kunkin kunnan vaalikoneessa on 20 kysymystä, joista puolet on kaikille vastaajille yhteisiä ja puolet käsittelee paikallisia asioita.

Vaalikoneeseen vastataan valitsemalla hiirellä oma mielipide koneen esittämiin väitteisiin. Vastaamisen jälkeen kone järjestää ehdokkaat niin, että vastaajan kanssa eniten samaa mieltä ovat ehdokkaat nousevat listan kärkeen.

Ehdokkaan nimeä klikkaamalla pääsee katsomaan tarkemmin hänen vastauksiaan ja perusteluita niihin.

Vastaukset täydentyvät lähipäivinä

Vaalikoneissa ei heti aluksi ole aivan kaikkien ehdokkaiden vastauksia. Esimerkiksi Jyväskylässä noin seitsemän kymmenestä ehdokkaasta oli vastannut vaalikoneeseen maanantaihin alkuiltapäivään mennessä. Vastausten määrä täydentyy sitä mukaa, kun ehdokkaat käyvät vastaamassa.

Ehdokkaille on lähetetty viime viikolla vaalikoneeseen henkilökohtaiset vastauslinkit ryhmiensä kautta. Jos linkki ei ole tullut perille, sitä voi tiedustella oman puolueen piirijärjestöstä.

Vaalikone on avoinna kuntavaaleihin asti. Vaalien varsinainen äänestyspäivä on 28.10.

Valtuustorallissa äänestetään virtuaalivaltuustoja

Samaan aikaan vaalikoneen kanssa avattiin leikkimielinen Valtuustoralli. Valtuustorallissa KSML.fi:n kävijät voivat äänestää suosikkiehdokkaitaan virtuaalivaltuustoihin. Ehdokkaat ovat samat kuin oikeissa kuntavaaleissa, ja järjestelmä laskee ehdokkaiden samalla vaalitavalla kuin oikeissakin vaaleissa.

Äänestäminen on rajattu vain Keskisuomalaisen tilaajille. Tämä johtuu siitä, että vain asiakasnumeron avulla voimme varmistaa luotettavasti, että jokaisella on käytössään vain yksi ääni. Valtuustorallissa voi äänestää yhden kerran jokaisessa kunnassa.

Pääset vaalikoneeseen ja Valtuustoralliin alla olevista linkeistä.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat