Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 28.03.2012 20:22

Finnairin johto sai pyyhkeet ja oli "äärettömän pahoillaan"

Finnairin yhtiökokouksessa pyydeltiin anteeksi kuin Japanin ydinvoimaturman jälkipyykissä. Johtajat kävivät vuorollaan julkisesti nöyrtymässä vihaisten pienomistajien edessä.

Yksi osakas kummasteli, eikö Suomessa ole enää etiikkaa ja moraalia, jonka mukaisesti pitäisi toimia. Toinen vaati toimitusjohtaja Mika Vehviläisen eroa ja kolmas arvosteli yhtiön johdon tapaa kommunikoida henkilöstön kanssa.

Eniten arvostelua herättivät kohutut stay-bonukset, joiden takia lähes koko Finnairin hallitus sai toissa viikolla potkut. Sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas että toimitusjohtaja Mika Vehviläinen esittivät pahoittelujaan vuoroin bonuksista, vuoroin asuntokaupoista, vuoroin osakkaiden mielipahasta ja mediakohusta.

Sen sijaan hallituksen entinen puheenjohtaja Christoffer Taxell puolusti bonusmenettelyjä laillisiksi ja muistutti, että toimilla on ajettu Finnairin ja sen omistajien etuja. Taxellkin myönsi sen, että toimitusjohtaja Vehviläisen rekrytointipalkkio olisi nykytiedon valossa ehkä pitänyt julkaista.

Kokouksessa kannettiin huolta myös siitä, että viime viikkojen mediakohu hautaa alleen taistelun, jota Finnair käy tulevaisuudestaan. Sailas lupasi yhtiön kaksinkertaistavan Aasian-liikenteensä ja ratkaisevan Euroopan-liikenteen kannattavuusongelmat.

Finnair on tehnyt tappiota jo useana vuonna peräkkäin.

STT

Keskustelua aiheesta

Voi sanoa, että "pyyhkeet" ovat tuollaisesta toiminnasta aiheellista
Se ei ehkä ole vielä kuitenkaan ihan riittävää
Osa hallituksen jäsenistä sai lähtöpassit ja se ainakin osittain "korvaa" heidän arveluttavan toimintansa
Nyt ollaan vielä vaatimassa toimitusjohtajan eroamista ja se saattaa toteut...

Kauko Katseinen 28.3.2012 20:52:25

Vastauksia: 7 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa