Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 10.01.2012 14:42

Pohjoismaissa yöpyvä voi ällistyä

Matkailutoimitukseen tuli kysymys. Tai enemmän viesti oikeastaan sisälsi ihmettelyä. Lukija intoili ensin persoonallisista hotelleista, joissa hän oli maailmalla yöpynyt. Sitten hän ihmetteli, miksi Pohjoismaissa ei ole yhtään persoonallista hotellia. Pohjolassa kuulemma kaikki hotellit ovat enemmän tai vähemmän samankaltaisia cumuluksia.

Ja höpsis.

Tässäpä kolme todella erikoista hotellia vähän kuin alkajaisiksi. Norjasta, Ruotsista ja Suomesta.

MOLJA FYR:

Moljan majakka on Brosundet-hotellin huone numero 47 Norjan Ålesundissa. Majakka on 150 vuotta vanha, mutta se on sittemmin kunnostettu nykyaikaiseksi majapaikaksi. Hauskempia näköaloja ei helposti löydy, ja 44000 asukkaan Ålesundin keskusta on parin kivenheiton päässä. Hotelliasukkaan aamiainen tuodaan majakkaan, ellei hän halua kävellä 400 metrin päähän Brosundet-hotelliin.

UTTER INN:

Jos veneilet Ruotsin kolmanneksi suurimmalla järvellä eli Mälarenillä, saatat nähdä järvellä punaisen mummonmökin. Kilometrin päässä rannasta olevan pikkumökin alla on vedenalainen majapaikka, jossa voi vaikkapa tutkiskella Mälärenin kalalajeja. Majapaikka on kolmen metrin syvyydessä, eikä tarjolla ole kuin vuoteet kahdelle ja pöytä. Mutta onpahan yöpyjällä lapsenlapsille kertomista.

KAKSLAUTTASEN IGLUT:

Kakslauttasen iglukylä lähellä Saariselän hiihtokeskusta Lapissa on kerännyt mainetta ja kunniaa. Lämpölaseista tehdyissä igluissa on oma wc, mutta television korvaa Lapin luonnon ja taivaan ihaileminen. Iglukylässä on ravintoloita, saunoja ja kaikki muu turistille välttämätön, joten mukavuuksia kaipaavallakaan ei tule äitiä ikävä.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa