Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.11.2011 14:14
A A A

Helppo hedelmäkakku

4 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

150 g voita

1 dl maitoa

3 munaa

2 dl rouhittua pähkinää ja mantelia

1 dl vaaleita rusinoita

1,5 dl sukaatteja

0,75 dl hillottua appelsiinikuorta

1 dl kirsikoita

1 dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Hämmennä näiden sekaan sulatettu voi, maito ja munat. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää seos taikinaan. Älä hämmennä turhaan, sillä liika sekoittaminen tekee kakusta sitkeän.

Laita taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 130 asteessa 2,5 tuntia.

Lähetä linkki
Sähköposti

Ruokaohjeet

Seuraa meitä Facebookissa