Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:07

Hedelmäkeitto pullan kera

6 luumua

5 dl pakastemansikoita

1 dl punaherukoita

sokeria maun mukaan

2 luumun kiveä

1 l vettä

2 rkl perunajauhoja

(1 dl makeaa valkoviiniä)

2 voipullaa

1 dl kermaa

Pese luumut ja ota niistä kolme keiton keittämiseen. Säästä muutama mansikka koristeeksi.

Mittaa kattilaan kolme luumua pilkottuina, mansikat, viinimarjat ja vesi. Keitä kunnes mansikat ovat luovuttaneet kaiken makunsa ja värinsä. Siivilöi liemi ja mausta se sokerilla mieleisen makeaksi. Lisää myös mahdollinen viini.

Säästä pari luumun kiveä. Riko ne ja ota siemenet talteen. Riko siemenet keitokseen. Ne sisältävät samaa happoa kuin karvasmantelit, ja maustavat keiton mantelille.

Suurusta keitos perunajauhoilla. Jäähdytä keitto kylmäksi ennen tarjoilua.

Mittaa keitto suoraan lautaselle, pilko mukaa loput luumut. Halkaise voipullat ja paahda puolikkaat. Leikkaa puolikkaat vielä kahtia ja lisää keiton pinnalle vähän ennen tarjoilua. Aseta voipullien päälle hiukan kermavaahtoa ja koristele mansikoilla.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...