Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 07.04.2009 16:19

Keitetty pasha

500 g rahkaa

3 munaa

100 g voita

200 g smetanaa

175 g sokeria

vaniljatanko

2 rkl mantelirouhetta

2 rkl korintteja

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää rahka, smetana ja munat.

Sekoita hyvin ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia. Nosta liedeltä ja lisää vaniljatangon rapsutettu sisältö, korintit, mantelirouhe ja sokeri koko ajan sekoittaen.

Kaada pashamassa muottiin ja anna sen valua kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa ja koristele mieleiseksi kuivatuilla hedelmillä tai pääsiäismakeisilla.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...