Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 07.04.2009 16:19

Kevytpasha

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 tlk (2 dl) kermaviiliä

1 tlk (2dl) kermaviiliä

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl rusinoita tai korintteja

1/2 dl mantelirouhetta

1 dl sukaattia

Hienonna rusinat. Sekoita ainekset keskenään.

Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen.

Pane muotin päälle kevyt paino ja alle lautanen. Laita muotti jääkaappiin.

Kumoa pasha seuraavan päivänä tarjoiluvadille.

Koristele hedelmillä, pienillä pääsiäismakeisilla, suklaamunilla tai punaisella ruusulla, joka on ortodoksinen tapa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...