Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 07.04.2009 16:19

Kevytpasha

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 tlk (2 dl) kermaviiliä

1 tlk (2dl) kermaviiliä

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl rusinoita tai korintteja

1/2 dl mantelirouhetta

1 dl sukaattia

Hienonna rusinat. Sekoita ainekset keskenään.

Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen.

Pane muotin päälle kevyt paino ja alle lautanen. Laita muotti jääkaappiin.

Kumoa pasha seuraavan päivänä tarjoiluvadille.

Koristele hedelmillä, pienillä pääsiäismakeisilla, suklaamunilla tai punaisella ruusulla, joka on ortodoksinen tapa.