Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 03.05.2011 19:21

Letut, ohukaiset

(noin 35 pientä tai 10 isoa)
2 kananmunaa
5 dl maitoa
1-2 rkl sokeria
(1 tl vanilliinisokeria)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai saman verran sulatettua margariinia tai voita
0,5 tl suolaa
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota ainakin tunti.

Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin - jos teflonpannu on kunnossa, et tarvitse rasvaa. Tarjoa sokerin ja marjojen tai hillon tai marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Jos tarjoat lettuja suolaisen täytteen kanssa, jätä sokeri ja vanilliinisokeri pois.



Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...