Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 03.05.2011 19:21
A A A

Letut, ohukaiset

Kuva: Mauno H�m�l�inen

(noin 35 pientä tai 10 isoa)
2 kananmunaa
5 dl maitoa
1-2 rkl sokeria
(1 tl vanilliinisokeria)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai saman verran sulatettua margariinia tai voita
0,5 tl suolaa
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota ainakin tunti.

Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin - jos teflonpannu on kunnossa, et tarvitse rasvaa. Tarjoa sokerin ja marjojen tai hillon tai marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Jos tarjoat lettuja suolaisen täytteen kanssa, jätä sokeri ja vanilliinisokeri pois.



Lähetä linkki
Sähköposti

Seuraa meitä Facebookissa