Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:10

Paahtovanukas

2 dl sokeria

1 dl vettä

2,5 dl maitoa

2,5 dl kermaa

0,5 dl sokeria

5 munaa

1 vaniljatanko

yhden sitruunan tai limen kuori raastettuna

Sulata sokeri kuivalla pannulla ja anna sen ruskistua. Lisää vesi ja sekoita kunnes seos on tasaista.

Kaada sokeriliuos kuuden tai kahdeksan (riippuen vuoan koosta) pikkuvuoan pohjalle. Ei haittaa vaikka seos jähmettyy.

Vatkaa munien rakenne rikki, mutta älä vatkaa vaahdoksi. Sekoita kattilassa maito, kerma, sokeri ja vaniljatanko, josta rapsutetaan siemeniä maitoon. Kuumenna seos kiehumapisteeseen. Poista vaniljatanko ja lisää sitruunan kuoriraaste. Kaada kuuma maito munien päälle koko ajan vatkaten. Kaada seos vuokiin sokeriliemen päälle.

Laita vuoat vuokaan kiehuvaan vesihauteeseen ja laita vuoka uuniin 175-asteeseen. Peitä foliolla ja kypsennä puoli tuntia. Jäähdytä vanukkaat ja säilytä kylmässä.

Kumoa vanukkaat suoraan lautaselle ja herkuttele vaikka vadelmien kanssa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...