Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:09

Pihlajanmarjajäädyke

2 dl soseutettua pihlajanmarjaa

3 rkl sokeria

2 keltuaista

1 dl tomusokeria

2 rkl pihlajanmarjalikööriä

4 dl kuohukermaa

Poimi kypsiä, terveitä ja puhtaita pihlajanmarjoja, huuhdo ne hyvin, ja ryöppää kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan. Valuta hyvin ja soseuta.

Mausta sose sokerilla ja liköörillä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma erikseen vaahdoksi. Yhdistä sose ja molemmat vaahdot. Laita massa jäädykevuokaan ja pakasta.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...