Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:09

Pihlajanmarjajäädyke

2 dl soseutettua pihlajanmarjaa

3 rkl sokeria

2 keltuaista

1 dl tomusokeria

2 rkl pihlajanmarjalikööriä

4 dl kuohukermaa

Poimi kypsiä, terveitä ja puhtaita pihlajanmarjoja, huuhdo ne hyvin, ja ryöppää kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan. Valuta hyvin ja soseuta.

Mausta sose sokerilla ja liköörillä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma erikseen vaahdoksi. Yhdistä sose ja molemmat vaahdot. Laita massa jäädykevuokaan ja pakasta.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...