Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:09

Punaviinipäärynät

6 kovahkoa, pientä päärynää

1 pullo punaviiniä

3 kanelitankoa

2 laakerinlehteä

1 rkl kokonaisia maustepippureita

1 rkl kokonaisia neilikoita

2 dl sokeria tai hunajaa

tarjolle: gorgonzola-juustoa

Kuori päärynät, mutta jätä ne kokonaisiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä punaviinipäärynöitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Anna jäähtyä liemessään ja säilytä niitä myös siinä.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...