Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.03.2010 15:58
A A A

Sitruunavaahto ja madeirarusinat

2 munaa

1 dl tomusokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

0,5 dl sitruslikööriä

4 liivatelehteä

2 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna pesuaineella, harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta keltainen kuoriosa pieneksi raasteeksi ja purista mehu.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sekaan sitruunan mehu, kuoriraaste sekä likööri. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna seoksen hiukan jäähtyä ennen kuin lisäät sen muiden ainesten sekaan. Sekoita liivateliuos huolellisesti munavaahdon sekaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi vaahtoon. Kaada vaahto joko annoskulhoihin tai tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

Laita rusinat edellisenä iltana marinoitumaan madeiraan tai portviiniin. Kun tarjoilet sitruunavaahdon, aseta vaahdon päälle rusinoita liemineen tai tarjoa ne eri astiasta.

Lähetä linkki
Sähköposti

Seuraa meitä Facebookissa