Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.03.2010 15:58

Sitruunavaahto ja madeirarusinat

2 munaa

1 dl tomusokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

0,5 dl sitruslikööriä

4 liivatelehteä

2 dl kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna pesuaineella, harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta keltainen kuoriosa pieneksi raasteeksi ja purista mehu.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sekaan sitruunan mehu, kuoriraaste sekä likööri. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna seoksen hiukan jäähtyä ennen kuin lisäät sen muiden ainesten sekaan. Sekoita liivateliuos huolellisesti munavaahdon sekaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi vaahtoon. Kaada vaahto joko annoskulhoihin tai tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

Laita rusinat edellisenä iltana marinoitumaan madeiraan tai portviiniin. Kun tarjoilet sitruunavaahdon, aseta vaahdon päälle rusinoita liemineen tai tarjoa ne eri astiasta.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...