Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:06

Suklaaterriini

200 g suolatonta voita

0,75 dl juoksevaa hunajaa

1 liivatelehti

5 keltuaista

375 g tummaa suklaata (70 %), esimerkiksi "Amedei Toscano black"

4 valkuaista

Sulata voi. Lisää hunaja lämpimään voihin. Liota liivatelehti kylmässä vedessä, purista vesi pois ja sekoita se voihin. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu suklaa, jonka jälkeen sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen. Jäähdytä seos 35-37 -asteiseksi. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto suklaamassaan. Tasoita pinta varovasti. Jäädytä sopivan kokoisessa vuoassa pakastimessa.

Ohje: keittiömestari Jonas Hoffsten

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...