Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:06
A A A

Suklaaterriini

Kuva: Jukka Uotila

200 g suolatonta voita

0,75 dl juoksevaa hunajaa

1 liivatelehti

5 keltuaista

375 g tummaa suklaata (70 %), esimerkiksi "Amedei Toscano black"

4 valkuaista

Sulata voi. Lisää hunaja lämpimään voihin. Liota liivatelehti kylmässä vedessä, purista vesi pois ja sekoita se voihin. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu suklaa, jonka jälkeen sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen. Jäähdytä seos 35-37 -asteiseksi. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto suklaamassaan. Tasoita pinta varovasti. Jäädytä sopivan kokoisessa vuoassa pakastimessa.

Ohje: keittiömestari Jonas Hoffsten

Lähetä linkki
Sähköposti

Seuraa meitä Facebookissa