Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:06

Teemarinoidut mansikat ja rikkaat ritarit

5 dl mansikoita

2 dl valmista sitruunateetä

0,5 dl sokeria

4 pulla- tai ranskanleipäviipaletta

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

margariinia paistamiseen

(paahdettuja mantelilastuja)

Laita kattilaan tee ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja anna liuoksen jäähtyä. Viipaloi peratut mansikat kulhoon ja kaada viileä sokeritee mansikoiden päälle. Anna maustua viileässä noin 30 minuutin ajan.

Paista pulla- tai leipäviipaleet margariinissa rapeiksi molemmin puolin.

Sekoita tuorejuuston sekaan vaniljasokeri ja voitele viipaleet seoksella. Voit käyttää myös vaniljatuorejuustoa.

Valuta mansikat ja asettele ne ritareiden päälle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla niin halutessasi.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...