Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:09

Uunipäärynät

4 päärynää

voita

sokeria

3 dl punaviiniä

Leikkaa päärynöiden alapäästä siivu pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Kaiverra pikkulusikalla pois päärynän siemenet. Kuori perunankuorimaveitsellä päärynöistä yläosasta hiukan kuorta pois. Sivele pehmeää voita päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle sokeria.

Laita päärynät voideltuun uunivuokaan ja mittaa pohjalle punaviini. Kypsennä päärynöitä 200 asteessa, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, vähintään puoli tuntia. Valuta lientä välillä päärynöiden päälle.

Tarjoa uunipäärynät jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...