Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:09
A A A

Uunipäärynät

4 päärynää

voita

sokeria

3 dl punaviiniä

Leikkaa päärynöiden alapäästä siivu pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Kaiverra pikkulusikalla pois päärynän siemenet. Kuori perunankuorimaveitsellä päärynöistä yläosasta hiukan kuorta pois. Sivele pehmeää voita päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle sokeria.

Laita päärynät voideltuun uunivuokaan ja mittaa pohjalle punaviini. Kypsennä päärynöitä 200 asteessa, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, vähintään puoli tuntia. Valuta lientä välillä päärynöiden päälle.

Tarjoa uunipäärynät jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Lähetä linkki
Sähköposti

Seuraa meitä Facebookissa