Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 01.06.2009 13:03

Vahva raparperikiisseli

3 dl punaviiniä

1/2 kg raparperinvarsia

2 dl sokeria

nippu sitruunamelissaa

puolen sitruunan mehu

noin litra vettä

1 kanelitanko

0,75 dl perunajauhoja

Mittaa kattilaan punaviini, sokeri, sitruunamelissa ja puolet raparperinvarsista pilkottuna. Keitä seosta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet ja antaneet makunsa liemeen. Siivilöi liemi.

Mittaa kattilaan punaviiniliemi, loput raparperit, kanelitanko, sitruunan mehu ja vettä sen verran, että saat reilun litran lientä. Keitä lientä sen verran, että raparperipalaset pehmenevät ja lisää tarvittaessa sokeria.

Liuota perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Siirrä kattila liedeltä syrjään ja kaada suurus liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle, mutta älä enää sekoita, ettei kiisselistä tule venyvää. Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa.

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja jätä kanelitanko maustamaan. Ripottele pinnalle sokeria. Nautiskele maidon tai vaikka kermavaahtonokareen kanssa.