Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 18:08

Viinillä maustettu raparperikiisseli

3 dl punaviiniä

0,5 kg raparperin varsia

2 dl sokeria

nippu sitruunamelissaa

puolen sitruunan mehu

1 l litra vettä

1 kanelitanko

0,75 dl perunajauhoja

Mittaa kattilaan punaviini, sokeri, sitruunamelissa ja puolet raparperinvarsista pilkottuna. Keitä seosta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet ja antaneet makunsa liemeen. Siivilöi liemi.

Mittaa kattilaan punaviini, loput raparperit, kanelitanko, sitruunan mehu ja vettä sen verran, että saat reilun litran lientä. Keitä raparperipalaset pehmiksi, lisää tarvittaessa sokeria.

Liuota perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Siirrä kattila liedeltä syrjään ja loruta suurus liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle, mutta älä enää sekoita, ettei kiisselistä tule venyvää. Anna kiisselin kuplahtaa pari kertaa.

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja jätä kanelitanko maustamaan. Ripottele pinnalle sokeria. Nautiskele maidon tai vaikka kermavaahtonokareen kanssa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...