Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:20

Graavilohi

  • 1 kg fileoitua lohta tai kirjolohta
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1–2 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Laita kalafileet astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa, sokeria ja vastarouhittua pippuria ja runsaasti tuoretta, silputtua tilliä.

Peitä kala kelmulla ja aseta sen päälle kevyt paino.

Anna olla kylmässä kalan paksuudesta riippuen 1–2 vuorokautta. Tuoresuolattu lohi säilyy kylmässä noin viisi vuorokautta.

Ennen tarjolle asettamista pyyhi pois mausteet kalan pinnalta ja leikkaa vinoittain ohuiksi siivuiksi.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillausohjeet - Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Jouluruuat