Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:20

Graavilohi

  • 1 kg fileoitua lohta tai kirjolohta
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1–2 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Laita kalafileet astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa, sokeria ja vastarouhittua pippuria ja runsaasti tuoretta, silputtua tilliä.

Peitä kala kelmulla ja aseta sen päälle kevyt paino.

Anna olla kylmässä kalan paksuudesta riippuen 1–2 vuorokautta. Tuoresuolattu lohi säilyy kylmässä noin viisi vuorokautta.

Ennen tarjolle asettamista pyyhi pois mausteet kalan pinnalta ja leikkaa vinoittain ohuiksi siivuiksi.

Jouluruuat