Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:00

Helppo herkkusinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl konjakkia
  • (hiukan suolaa)

Käytä mieluiten alumiinikattilaa, se ei polta pohjaan. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri huolellisesti. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat seokseen.

Aloita kuumentamaan hissukseen koko ajan sekoittaen. Sekoittaminen estää pohjaan palamisen tai mahdollisen juoksettumisen.

Kun seos kuplahtaa pari kertaa, on se valmis. Anna jäähtyä, sekoita mukaan balsamiviinietikka, konjakki ja mahdollinen suolaripaus.

Kaikki grillauksesta 2/5: Ribsit onnistuvat kun muistaa pari kikkaa

Grillausohjeet - Porsaan ribsit eli luulliset kyljet eli rimpsukyljet sopivat monenlaiselle grillaajalle. Jos haluat päästä helpolla, osta ribsit valmiiksi kypsennettyinä. Sitten vain grilli tulille, lihan päälle BBQ-kastiketta ja lihat ritilälle. Grillaus-hifistelijä esikypsentää ribsit edellispäivänä ja valmistaa itse...

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat