Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:00

Helppo herkkusinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl konjakkia
  • (hiukan suolaa)

Käytä mieluiten alumiinikattilaa, se ei polta pohjaan. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri huolellisesti. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat seokseen.

Aloita kuumentamaan hissukseen koko ajan sekoittaen. Sekoittaminen estää pohjaan palamisen tai mahdollisen juoksettumisen.

Kun seos kuplahtaa pari kertaa, on se valmis. Anna jäähtyä, sekoita mukaan balsamiviinietikka, konjakki ja mahdollinen suolaripaus.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillausohjeet - Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Jouluruuat