Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:00
A A A

Helppo herkkusinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 4 munaa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl konjakkia
  • (hiukan suolaa)

Käytä mieluiten alumiinikattilaa, se ei polta pohjaan. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri huolellisesti. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat seokseen.

Aloita kuumentamaan hissukseen koko ajan sekoittaen. Sekoittaminen estää pohjaan palamisen tai mahdollisen juoksettumisen.

Kun seos kuplahtaa pari kertaa, on se valmis. Anna jäähtyä, sekoita mukaan balsamiviinietikka, konjakki ja mahdollinen suolaripaus.

Lähetä linkki
Sähköposti

Jouluruuat

Seuraa meitä Facebookissa