Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 12:59

Inkivääri-omenaglögi

  • noin 1 l omenatäysmehua
  • 2 dl vaaleaa glögiä
  • 0,5 dl hunajaa
  • 6 kokonaista tähtianista
  • 3 kanelitankoa
  • 8 kokonaista neilikkaa
  • 8 kokonaista kardemumman siemenpalkoa tai 1 rkl kokonaisia siemeniä pari kuivattua inkivääriä tai puolikas tuoretta inkivääriä

Käytä joko kaupan omenatäysmehua tai omatekoista omenamehua. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi ja tarkista makeus.

Halutessasi voit terästää glögin kirkkaalla viinalla tai esimerkiksi omenaliköörillä. Tämä glögi maistuu ihanalle tulikuumana, sillä silloin inkiväärin huumaava maku pääsee oikeuksiinsa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillausohjeet - Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Jouluruuat