Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 12:59

Inkivääri-omenaglögi

  • noin 1 l omenatäysmehua
  • 2 dl vaaleaa glögiä
  • 0,5 dl hunajaa
  • 6 kokonaista tähtianista
  • 3 kanelitankoa
  • 8 kokonaista neilikkaa
  • 8 kokonaista kardemumman siemenpalkoa tai 1 rkl kokonaisia siemeniä pari kuivattua inkivääriä tai puolikas tuoretta inkivääriä

Käytä joko kaupan omenatäysmehua tai omatekoista omenamehua. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi ja tarkista makeus.

Halutessasi voit terästää glögin kirkkaalla viinalla tai esimerkiksi omenaliköörillä. Tämä glögi maistuu ihanalle tulikuumana, sillä silloin inkiväärin huumaava maku pääsee oikeuksiinsa.

Kaikki grillauksesta 2/5: Ribsit onnistuvat kun muistaa pari kikkaa

Grillausohjeet - Porsaan ribsit eli luulliset kyljet eli rimpsukyljet sopivat monenlaiselle grillaajalle. Jos haluat päästä helpolla, osta ribsit valmiiksi kypsennettyinä. Sitten vain grilli tulille, lihan päälle BBQ-kastiketta ja lihat ritilälle. Grillaus-hifistelijä esikypsentää ribsit edellispäivänä ja valmistaa itse...

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat