Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 12:59

Inkivääri-omenaglögi

  • noin 1 l omenatäysmehua
  • 2 dl vaaleaa glögiä
  • 0,5 dl hunajaa
  • 6 kokonaista tähtianista
  • 3 kanelitankoa
  • 8 kokonaista neilikkaa
  • 8 kokonaista kardemumman siemenpalkoa tai 1 rkl kokonaisia siemeniä pari kuivattua inkivääriä tai puolikas tuoretta inkivääriä

Käytä joko kaupan omenatäysmehua tai omatekoista omenamehua. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi ja tarkista makeus.

Halutessasi voit terästää glögin kirkkaalla viinalla tai esimerkiksi omenaliköörillä. Tämä glögi maistuu ihanalle tulikuumana, sillä silloin inkiväärin huumaava maku pääsee oikeuksiinsa.

Jouluruuat