Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:15

Lime-hunaja-bataatit

  • 3 bataattia
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • puolikas tuoretta chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria

 

Mittaa astiaan hunaja, limen mehu, oliiviöljy, silputtu chili, suolaa ja mustapippuria. Sekoita liemi hyvin.

Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja lisää veteen bataattisiivut. Keitä niitä kolme minuuttia. Valuta hyvin.

Lisää kuumat bataatit hunaja-limeliemeen ja sekoita ne liemeen. Aseta bataatin lohkot uunipellille liemineen ja paista ne kypsiksi puolisen tuntia. Kääntele välillä. Tarjolle tuotaessa silppua pinnalle runsaasti tuoretta korianteria.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillausohjeet - Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Jouluruuat