Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:15

Lime-hunaja-bataatit

  • 3 bataattia
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • puolikas tuoretta chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria

 

Mittaa astiaan hunaja, limen mehu, oliiviöljy, silputtu chili, suolaa ja mustapippuria. Sekoita liemi hyvin.

Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja lisää veteen bataattisiivut. Keitä niitä kolme minuuttia. Valuta hyvin.

Lisää kuumat bataatit hunaja-limeliemeen ja sekoita ne liemeen. Aseta bataatin lohkot uunipellille liemineen ja paista ne kypsiksi puolisen tuntia. Kääntele välillä. Tarjolle tuotaessa silppua pinnalle runsaasti tuoretta korianteria.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat