Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:13

Luumukermahyytelö

  • 3 dl luumusosetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät. Sekoita luumusoseen joukkoon sitruunamehu ja vaniljasokeri ja sekoita seos varovasti kermavaahtoon.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos luumukerman joukkoon. Laita hyytelö hyytymään joko annosmaljoihin tai yhteen tarjoiluastiaan.

Koristele hyytynyt jälkiruoka kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Jouluruuat