Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:13

Luumukermahyytelö

  • 3 dl luumusosetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät. Sekoita luumusoseen joukkoon sitruunamehu ja vaniljasokeri ja sekoita seos varovasti kermavaahtoon.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos luumukerman joukkoon. Laita hyytelö hyytymään joko annosmaljoihin tai yhteen tarjoiluastiaan.

Koristele hyytynyt jälkiruoka kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat