Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:18

Perinteinen taatelikakku

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

 

Keitä taateleita vedessä, lisää voi ja soseuta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahto taateliseokseen. Lisää kermaviili. Yhdistä jauhoihin kohotusaineet ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat