Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:18

Perinteinen taatelikakku

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

 

Keitä taateleita vedessä, lisää voi ja soseuta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahto taateliseokseen. Lisää kermaviili. Yhdistä jauhoihin kohotusaineet ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillausohjeet - Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Jouluruuat