Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:18

Perinteinen taatelikakku

  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

 

Keitä taateleita vedessä, lisää voi ja soseuta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munavaahto taateliseokseen. Lisää kermaviili. Yhdistä jauhoihin kohotusaineet ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Jouluruuat