Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:20

Porkkanalaatikko

  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 1/2 l vettä
  • 1/2 l maitoa
  • 1/2 kg porkkanoita
  • 2 munaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1–2 rkl sokeria
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • voinokareita

 

Keitä riisi vedessä kypsäksi. Lisää maitoa, raastetut porkkanat, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan, kuvioi pinta lusikankärjellä, ripottele päälle korppujauhoja ja lisää pinnalle voinokareita.

kypsennä 175 asteessa vajaa 1 1/2 tuntia.

Kaikki grillauksesta 2/5: Ribsit onnistuvat kun muistaa pari kikkaa

Grillausohjeet - Porsaan ribsit eli luulliset kyljet eli rimpsukyljet sopivat monenlaiselle grillaajalle. Jos haluat päästä helpolla, osta ribsit valmiiksi kypsennettyinä. Sitten vain grilli tulille, lihan päälle BBQ-kastiketta ja lihat ritilälle. Grillaus-hifistelijä esikypsentää ribsit edellispäivänä ja valmistaa itse...

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat