Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:16

Porkkanaterriini

  • 500 g porkkanoita
  • ripaus muskottipähkinää
  • Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 5 munaa

 

Kuori porkkanat ja leikkaa pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja soseuta.

Mausta sose muskottipähkinällä ja hienoksi raastetulla inkiväärillä. Sekoita joukkoon mausteet, ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat.

Kaada sose voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla, kypsennä vesihauteessa 200 asteessa noin tunti tai kunnes terriini on hyytynyt.

Anna jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista. Tarjoa kylmänä tai lämmitettynä.

Jouluruuat