Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:16

Porkkanaterriini

  • 500 g porkkanoita
  • ripaus muskottipähkinää
  • Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 5 munaa

 

Kuori porkkanat ja leikkaa pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja soseuta.

Mausta sose muskottipähkinällä ja hienoksi raastetulla inkiväärillä. Sekoita joukkoon mausteet, ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat.

Kaada sose voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla, kypsennä vesihauteessa 200 asteessa noin tunti tai kunnes terriini on hyytynyt.

Anna jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista. Tarjoa kylmänä tai lämmitettynä.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillausohjeet - Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillausohjeet - Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Jouluruuat