Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.11.2011 13:15

Ruusukaali-rusinahöystö

  • noin 300 g ruusukaaleja
  • 2 reilua porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • noin 2 dl kultaisia rusinoita
  • hiukan kasvislientä
  • suolaa,mustapippuria
  • tuoretta timjamia

Perkaa ruusukaaleista nahistuneet ulkolehdet ja leikkaa kaalit paksuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja kuullota siinä hiljalleen ruusukaalia ja porkkanakuutioita. Sekoita välillä.

Lisää rusinat ja kypsennä vielä muutama minuutti. Lisää kasvislientä, jos haluat pehmeämmän höystön. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä, ja tarjolle vietäessä runsaasti tuoretta timjamia.

Kaikki grillauksesta 2/5: Ribsit onnistuvat kun muistaa pari kikkaa

Grillausohjeet - Porsaan ribsit eli luulliset kyljet eli rimpsukyljet sopivat monenlaiselle grillaajalle. Jos haluat päästä helpolla, osta ribsit valmiiksi kypsennettyinä. Sitten vain grilli tulille, lihan päälle BBQ-kastiketta ja lihat ritilälle. Grillaus-hifistelijä esikypsentää ribsit edellispäivänä ja valmistaa itse...

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Jouluruuat