Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.11.2011 14:15

Tumma hedelmäkakku

200 g voita

2 dl fariinisokeria

400 g kuivattuja hedelmiä, kuten kuten luumuja, rusinoita, korintteja, aprikooseja, taateleita, viikunoita

50 g sukaatteja

50 g hillottua appelsiininkuorta

100 g kirsikoita

1 dl hasselpähkinärouhetta

kiehuvaa vettä

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl maustepippuria

1 tl muskottikukkaa

1/2 tl neilikkaa

1 dl rommia

1 tl sitruunamehua

3 munaa

1,5 dl siirappia

Peitä kaikki kuivatut hedelmät kiehuvalla vedellä juuri ja juuri ja anna niiden pehmetä parikin tuntia.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaikki mausteet. Lisää taikinaan siirappi, rommi ja vehnäjauho-mausteseos. Lisää lopuksi hedelmät liemineen.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun isoon vuokaan. Paista 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Tarkista kypsyys tikulla ja jatka paistamista, jos on tarvetta.

Jouluruuat