Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.03.2010 16:54

Iranilainen riisi

esikypsennys:

Basmati- tai jasmiiniriisiä 1 dl/syöjä

vettä, suolaa

Mittaa riisiä reilu desilitra henkeä kohden. Huuhdo riisi kylmässä vedessä useita kertoja, kunnes huuhteluvesi kirkastuu.

Kypsennä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi. Tarkista jyvän kypsyys maistamalla. Kaada puolikypsä riisi siivilään ja anna valua.

kypsennys:

voita tai öljyä

peruvaviipaleita tai leipäviipaleita

0,5 dl vettä

Kuumenna kattila ja lisää pohjalle reilusti voita tai öljyä. Aseta kattilan pohjalle raakoja perunaviipaleita tai leipäviipaleita vieri viereen.

Kumoa valunut riisi viipaleiden päälle ja kaada riisin päälle noin puoli desiä vettä.

Laita kansi tiukasti päälle, laita puhdas keittiöpyyhe kannen väliin. Jos kansi ei pysy tiukasti kiinni, voit laittaa kannen päälle vielä painon. Näin kattilaan syntyy alipainetta, mikä kypsentää riisin muodostuvassa höyryssä irtonaiseksi.

Voit käyttää myös tarkoitukseen kehitettyä riisin höyrykypsennyskattilaa.

Peruna- tai leipäviipaleet ruskistuvat kauniisti riisin alla ja ne maistuvat hyviltä.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kasvisruuat