Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.08.2010 14:58

Karviaishillo

1 kg (2 litraa) karviaisia

1 paketti eli 330 g hillo-marmeladisokeria

1/2 dl vettä

Perkaa karviaiset ja mittaa ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Lisää vesi ja kuumenne kiehuvaksi. keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.

Marmeladi muuttuu läpikuultavaksi. Poista tarkkaan syntyvä vaahto.

Laita kuuma hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin hillopurkkeihin.

Karviaishillo sokerilla

1 kg karviaisia (osa saa olla vaikka raakoja)

800-1000 g sokeria

1 dl vettä

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.

Tee marmeladikoe: Nosta kylmälle lautaselle lusikallinen marmeladia. Anna jäähtyä nopeasti jääkaapissa. Vedä jäähtyneen marmeladin keskelle vako. Jos se ei umpeudu, on marmeladi valmis.

Kasvisruuat