Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.08.2010 14:58

Karviaishillo

1 kg (2 litraa) karviaisia

1 paketti eli 330 g hillo-marmeladisokeria

1/2 dl vettä

Perkaa karviaiset ja mittaa ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Lisää vesi ja kuumenne kiehuvaksi. keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.

Marmeladi muuttuu läpikuultavaksi. Poista tarkkaan syntyvä vaahto.

Laita kuuma hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin hillopurkkeihin.

Karviaishillo sokerilla

1 kg karviaisia (osa saa olla vaikka raakoja)

800-1000 g sokeria

1 dl vettä

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.

Tee marmeladikoe: Nosta kylmälle lautaselle lusikallinen marmeladia. Anna jäähtyä nopeasti jääkaapissa. Vedä jäähtyneen marmeladin keskelle vako. Jos se ei umpeudu, on marmeladi valmis.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Kasvisruuat