Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 17:37

Kantarelli-savuporokeitto, 6-8:lle

1,5 l tuoreita kantarelleja metsästä

tai

5-7 dl käsiteltyjä sieniä pakasteesta

voita paistamiseen

4 rkl vehnäjauhoja

vajaa 2 l kasvis- tai kanalientä

1 dl kuivaa sherryä

2 dl kermaa

1 keltuainen

50-100 g savupororouhetta

mustapippuria

Haihduta tuoreista sienistä neste pois kuumalla pannulla. Lisää rasvaa ja ruskista sieniä niin, että niiden pinta hieman ruskistuu. On makuasia, kuinka suuriksi paloiksi haluaa jättää sienet.

Ripottele päälle vehnäjauhoja, mutta älä ruskista niitä. Anna hetken kypsyä. Lisää kasvisliemi ja sherry, keitä keitto kypsäksi.

Leikkaa savuporoa tarvittaessa pienemmäksi ja lisää pororouhe keiton joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku ja liemen paksuus. Tarvittaessa lisää vettä. Suolaa ei tarvita, sillä pororouhe on suolaista.

Sekoita tarjoilukulhon pohjalla kerman joukkoon keltuainen ja kaada kuuma keitto seoksen päälle. Sekoita vielä.

Voit ripotella pinnalle vielä pieneksi silputtua lehtipersiljaa.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...