Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 17:38

Viinillä maustettu korvasienikeitto

0,5 l ryöpättyjä korvasieniä

1 sipuli

öljyä tai voita

rkl vehnäjauhoja

kasvislientä

1 rkl sitruunamehua

1 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kermaa

Korvasienet tulee ryöpätä kahteen kertaan, eli keitetään kymmenen minuuttia, huuhdellaan hyvin ja keitetään uudelleen kymmenen minuuttia. Käytä reilusti vettä.

Silppua sipuli ja kuullota sitä voissa tai öljyssä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää puolisen litraa ryöpättyjä, pienittyjä korvasieniä ja kuullota samalla sieniäkin.

Lisää seokseen pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, ruskista niitä hiukan. Kaada liemeksi kasvislientä. Lisää ruokalusikallinen sitruunamehua ja desin verran kuivaa valkoviiniä.

Keitä keitto kypsäksi ja lisää lopuksi purkillinen kermaa. Kerman voi myös lisätä vatkattuna kuohkeutta antamaan.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...