Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 23.04.2009 12:46

Minihampurilaiset, noin 50 kpl

5 dl vettä

1 rkl suolaa

2 tl hunajaa

30 g hiivaa

1 dl oliiviöljyä

noin 10 d rouheisia vehnäjauhoja

Sekoita haaleaan veteen suola, hunaja ja hiiva. Lisää oliiviöljy ja alusta jauhot vähin erin. Alusta kunnes saat pehmeän ja joustavan taikinan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pienen pieniä sämpylöitä ja kohota ne vielä pellillä. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Halkaise sämpylät ja voitele tomaattichutneyllä. Aseta pieni jääsalaatin lehti ja puoleen sämpylämäärästä mozzarellaa ja kypsennettyä paprikaa. Toiseen puoleen laita chorizoa ja paprikaa.

VINKKI: Minihampurilaiset ovat täytettyinä hankalat säilyttää, joten ongelman voi estää sitomalla puoliskot kiinni puhtaalla kuminauhalla. Poista kuminauhat tarjolle vietäessä.



Pese paprikat, halkaise ne ja poista kannat, siemenet ja valkoiset kalvot. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kuori on muuttunut tummapilkkuiseksi.

Laita kuumat paprikat muovipussiin ja anna niiden jäähtyä siinä. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori vetämällä. Leikkaa paprikat suikaleiksi.

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

noin 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

oliiviöljyä

1 purkki säilöttyjä, kokonaisia tomaatteja

1 dl punaviinietikkaa

0,5 dl hunajaa

0,5 dl fariinisokeria

2 kanelitankoa

2 tähtianista

ripaus jauhettua neilikkaa

Silppua sipulit ja kuullota niitä yhdessä inkivääriraasteen kanssa kuumassa oliiviöljyssä. Lisää sekaan tomaatit liemineen, punaviinietikka, sokeri, hunaja ja mausteet.

Kypsennä chutneyta tunnin verran miedolla lämmöllä. Jäähdytä hyvin. Poista kanelitangot ja tähtianikset.

Leivonnaiset