Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 08.06.2010 09:52

Raparperi-rahkapiirakka

150 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk rahkaa

1 muna

0,5 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

sokeria

0,75 l raparperia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan.

Levitä taikina voidellun vuuan pohjalle.

Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle.

Laita päällimmäiseksi raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Leivonnaiset