Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 08.06.2010 09:52

Raparperi-rahkapiirakka

150 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk rahkaa

1 muna

0,5 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

sokeria

0,75 l raparperia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan.

Levitä taikina voidellun vuuan pohjalle.

Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle.

Laita päällimmäiseksi raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Leivonnaiset