Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 08.06.2010 09:52

Raparperi-rahkapiirakka

150 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk rahkaa

1 muna

0,5 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

sokeria

0,75 l raparperia

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna mukaan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan.

Levitä taikina voidellun vuuan pohjalle.

Sekoita kermaan kananmuna, rahka ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle.

Laita päällimmäiseksi raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Leivonnaiset