Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 24.03.2010 14:29
A A A

Chili con carne broilerista

2-3 sipulia

muutama valkosipulin kynsi

1 punainen paprika

1 punainen tai vihreä chili

oliiviöljyä kuullottamiseen

1 rkl jeeraa eli juustokuminaa

3 broilerin rintafileetä

1 laakerinlehti

2 tl chilijauhetta

2 tl oreganoa

1 tetra tai purkki tomaattimurskaa

suolaa

mustapippuria

1 purkki kidneypapuja tai vastaava määrä liotettuja ja keitettyjä papuja

lisäkkeeksi:

ranskankermaa

(tuoretta korianteria )

Silppua sipulit, pilko paprika kuutioiksi ja chili ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljyä padassa tai pannussa ja kuullota miedolla lämmöllä siinä kasviksia hetki. Lisää jeera ja kuullota vielä hetki.

Lisää paloiksi leikattu broileri sekä laakerinlehti, oregano, chilijauhe, suola ja pippuri. Siirrä seos kattilaan tai pataan.

Lisää tomaattimurska ja purkin verran vettä. Anna chili con carnen kypsyä noin 10-15 minuuttia ja lisää huuhdotut pavut. Tarkista maku. Tarjoa lisänä ranskankermaa ja tuoretta korienteria.

Tarjoa ruoka riisin tai tuoreiden sämpylöiden/patongin kera.

Lähetä linkki
Sähköposti

Liharuuat

Seuraa meitä Facebookissa