Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 24.03.2010 14:29

Chili con carne broilerista

2-3 sipulia

muutama valkosipulin kynsi

1 punainen paprika

1 punainen tai vihreä chili

oliiviöljyä kuullottamiseen

1 rkl jeeraa eli juustokuminaa

3 broilerin rintafileetä

1 laakerinlehti

2 tl chilijauhetta

2 tl oreganoa

1 tetra tai purkki tomaattimurskaa

suolaa

mustapippuria

1 purkki kidneypapuja tai vastaava määrä liotettuja ja keitettyjä papuja

lisäkkeeksi:

ranskankermaa

(tuoretta korianteria )

Silppua sipulit, pilko paprika kuutioiksi ja chili ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljyä padassa tai pannussa ja kuullota miedolla lämmöllä siinä kasviksia hetki. Lisää jeera ja kuullota vielä hetki.

Lisää paloiksi leikattu broileri sekä laakerinlehti, oregano, chilijauhe, suola ja pippuri. Siirrä seos kattilaan tai pataan.

Lisää tomaattimurska ja purkin verran vettä. Anna chili con carnen kypsyä noin 10-15 minuuttia ja lisää huuhdotut pavut. Tarkista maku. Tarjoa lisänä ranskankermaa ja tuoretta korienteria.

Tarjoa ruoka riisin tai tuoreiden sämpylöiden/patongin kera.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...

Kaikki grillauksesta 3/5: Näin tuunaat perinteisistä kesäruoista uusia herkkuja

Grillauksessa voi käydä niin, että vuosi toisensa jälkeen laittaa samoja kesäruokia. Kaikki grillauksessa -sarjan kolmannessa osassa Revolutionin keittiöpäällikkö Petri Kilpeläinen esittelee kaksi tapaa tuunata grilliruokia.Tällä kertaa helpompaa grillausta edustaa kanan rintafilee, jonka sisään pursotetaan...

Liharuuat