Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.03.2010 16:03
A A A

Kahvikastike lampaalle

0,5 l lampaan paistolientä tai lihalientä

3 rkl sokeria

2 pikkusipulia

1 dl vahvaa kahvia

1 rkl balsamiviinietikkaa

2 dl kermaa tai

1 dl punaviiniä

2 oksaa timjamia

maizenaa

voita

Sulata sokeri kattilassa ja paahda hieman siihen väriä. Lisää lohkotut sipulit, balsamiviinietikka ja lihaliemi. Anna kiehua noin puoleen.

Lisää kahvi ja kerma tai punaviini, jollet pidä kermasta. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää timjami ja anna rauhoittua toiset 10 minuuttia.

Siivilöi ja suurusta tarvittaessa vesitilkkaan liuotetulla Maizenalla. Vatkaa kylmällä voinokareella kiilto pintaan.

Lähetä linkki
Sähköposti

Liharuuat

Seuraa meitä Facebookissa