Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 21.10.2011 18:06

Sienitäytteiset hirvirullat

1 kg hirven paistia (tai naudan ulkofileetä)

Marinadi:

2 dl punaviiniä

1 viipale ananasta

1 valkosipulin kynsi

1 sipuli

musta- ja roseepippuria rouheena

merisuolaa

Täyte:

3 dl keitettyjä korvasieniä tai suppilovahveroita tai herkkusieniä

voita

1 prk ranskankermaa

2 sipulia

pala savujuustoa

pekonia

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Nuiji ja laita marinadiin mausteiden kanssa muutamaksi tunniksi. Kääntele välillä.

Kuullota sieniä ja silputtua sipulia voissa, lisää ranskankerma, hauduta pari minuuttia.

Valuta pihvit, laita savujuustoviipale ja sieniseosta pihville ja kääri rullalle. Kiepauta pintaan pekoniviipale ja kiinnitä hammastikulla. Laita rullat vuokaan, kaada päälle ruokakermaa. Hauduta 175 asteessa noin 1,5 tuntia.

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Liharuuat