Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.08.2012 18:26

Omenapiirakka

400 g murotaikinaa

 

Täyte:

vajaa 1 kg kotimaisia omenoita

2 rkl voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl sitruunamehua

kanelia

(2 rkl calvadosta)

Pinnalle: kanelia, sokeria

Voiteluun: kananmuna

 

Poista omenoista siemenkodat, paloittele omenat.

Kuumenna kasarissa voi. Lisää omenat, sokeri, hunaja ja calvados. Pyörittele hetki omenoita pannulla, jotta ne hieman pehmenevät.

Lisää omenoiden joukkoon kaneli ja siirrä omenat hetkeksi syvään piirasvuokaan jäähtymään.

Kauli sillä aikaa murotaikina vuoan peittäväksi kanneksi.

Voitele vuoan reunat kananmunalla, jotta kansi tarttuu tiiviisti kiinni.

Peitä omenoilla täytetty vuoka murotaikinalevyllä ja painele reunat huolella kiinni. Siisti reunat.

Pistele taikinaan haarukalla pieniä ilmareikiä ja voitele kananmunalla sekä koristele sokerilla ja kanelilla.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Kaikki grillauksesta 2/5: Ribsit onnistuvat kun muistaa pari kikkaa

Grillausohjeet - Porsaan ribsit eli luulliset kyljet eli rimpsukyljet sopivat monenlaiselle grillaajalle. Jos haluat päästä helpolla, osta ribsit valmiiksi kypsennettyinä. Sitten vain grilli tulille, lihan päälle BBQ-kastiketta ja lihat ritilälle. Grillaus-hifistelijä esikypsentää ribsit edellispäivänä ja valmistaa itse...

Kaikki grillauksesta 1/5: Kesä alkaa huollosta ja puhdistuksesta – tässä vinkit

Grillausohjeet - Grillaajan kesä alkaa siitä, kun saa kaivaa grillin talviteloilta ja heittää parilalle ensimmäiset makkarat tai pihvit. Ennen ensimmäistä kokkausta on kuitenkin paikallaan muutama huolto- ja puhdistustoimenpide. Talven aikana grillille on kerääntynyt ainakin pölyä. Ja saattaapa olla, että syksyn viimeisen...

Ruokaohjeet