Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 22.08.2012 18:26

Omenapiirakka

400 g murotaikinaa

 

Täyte:

vajaa 1 kg kotimaisia omenoita

2 rkl voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl sitruunamehua

kanelia

(2 rkl calvadosta)

Pinnalle: kanelia, sokeria

Voiteluun: kananmuna

 

Poista omenoista siemenkodat, paloittele omenat.

Kuumenna kasarissa voi. Lisää omenat, sokeri, hunaja ja calvados. Pyörittele hetki omenoita pannulla, jotta ne hieman pehmenevät.

Lisää omenoiden joukkoon kaneli ja siirrä omenat hetkeksi syvään piirasvuokaan jäähtymään.

Kauli sillä aikaa murotaikina vuoan peittäväksi kanneksi.

Voitele vuoan reunat kananmunalla, jotta kansi tarttuu tiiviisti kiinni.

Peitä omenoilla täytetty vuoka murotaikinalevyllä ja painele reunat huolella kiinni. Siisti reunat.

Pistele taikinaan haarukalla pieniä ilmareikiä ja voitele kananmunalla sekä koristele sokerilla ja kanelilla.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Ruokaohjeet