Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 17:20

Marinoitu pasta-perunasalaatti

5 dl keitettyä pastaa esimerkiksi perhos- tai kierrepastaa

2-3 dl herneitä

1 kg uusia, pieniä perunoita

marinadi:

3 rkl sitruunamehua

5 rkl oliiviöljyä

tuoretta persiljaa ja rakuunaa

valkosipulinkynsi

suolaa, pippuria

ripaus sokeria

lisäksi:

1 salaatinkerä esimerkiksi jäävuori-, frisee-, romaine- tai jääsalaatti

1 ruukku rucolaa

1 dl mustia oliiveja

tuoreita yrttejä

Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita marinadin ainekset isoon kulhoon. Lisää irtonainen pasta, perunat ja herneet. Sekoita varoen ja säilytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Revi salaatinlehdet suupaloiksi. Lisää ne yhdessä rucolanlehtien kanssa muihin aineksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...