Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2009 17:18

Waldorfin salaatti

1 suuri juuriselleri

2 hapanta omenaa (Granny Smith)

2 kourallista saksanpähkinöitä

sitruunamehua

kastike

1 dl kevytmajoneesia

1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa

suolaa ja mustapippuria

sitruunamehua

(koristeeksi lehtisellerin lehtiä)

Kuori selleri ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Pidä kuutiot sitruunalla maustetussa vedessä tummumisen ehkäisemiseksi. Ryöppää kuutioita sitruunavedessä parin minuutin ajan, valuta ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä kuiviksi.

Pese omena ja leikkaa sekin kuutioiksi. Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää sekaan omena- ja sellerikuutiot sekä karkeasti rouhitut saksanpähkinät.

Laita salaatti tarjolle salaatinlehden päälle. Koristele salaatti kokonaisilla pähkinöillä. Voit koristella salaattia myös lehtisellerin lehdillä.

Salaatin ainekset voi myös raastaa karkealla terällä. Tällöin selleriä ei tarvitse ryöpätä.

Salaattiin voi lisätä myös ananasta tai viinirypäleitä.

Waldorfin salaatti on buffetpöytien lempisalaatti. Salaattia voi käyttää myös lisäkkeenä grillatun lihan kanssa ja sitä voi tarjota kinkkurullien täytteenä 60-luvun tyylin mukaisesti.

Kaikki grillauksesta 5/5: Kevyempää grilliin – Näin teet herkulliset kasvikset ja kalan

Grillaussarjan viimeisessä osassa grillaamme kasviksia ja halstraamme ahvenia grillitulen loimussa. Kun ryhdyt grillaamaan kasviksia, puhdista ritilät ja parila huolellisesti, sillä ainakin kasvissyöjäkulinaristit tunnistavat, jos grillillä on hetki sitten kärissyt makkara tai pihvi.Revolutionin keittiöpäällikkö...

Kaikki grillauksesta 4/5: Grillillä valmistuvat nämäkin yllättävät herkut

Grillaus ei ole vain pihvin ja makkaran käristystä kesäiltana. Parhaimmillaan se on tapa viettää aikaa, ja pihakeittiö grilleineen paikka, jossa tehdään kaikki ruoka talonväelle ja vieraille.Grillihetkiin saa omanlaisensa yllätysmomentin, kun kokkaa jotain erilaista, kuten pizzataskun, josta pilkistävät...