Katso tästä, missä voit herkutella sunnuntaina Keski-Suomessa

Jyväskylässä on kaikkiaan 13 eri paikkaa, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan sunnuntain Ravintolapäivään. Kankaan alueella Kympinkadulla tarjoaa muffineja "kahden nuoren ihanan naisen" MuffiniTaivas, jonka luomuksissa luvataan maistuvan viinien ja suklaiden aromit. Höstfest-ravintolan padassa porisee kookoslinssikeittoa, kyytipoikana tarjoillaan sämpylöitä.

Green Street Cafe erikoistuu terveysruokiin: raakasuklaaseen, luomukahviin ja pakuriin. Ässänä hihassa on yllätysherkku, jonka kuulemma muistaa koko loppukesän. Neljän ruokabloggaajan Neljän piirakan tähden täydentää Kankaan valikoimaa nimensä mukaisesti monenlaisilla piirakoilla, jotka voi huuhdella alas Louhisaaren juomalla.

Schaumanin puistotiellä Lutakossa fiilistellään korealais-japanilaisen ruoan merkeissä. Ravintola Unagidon menu sisältää muun muassa kimbap-rulila, geisha-kuppikakkuja ja jääteetä.

Messukadulla Ravintola DIY hemmottelee kasvissyöjiä esimerkiksi seitan-makkarapannulla, kikhernemunakkaalla, vihersalaatilla ja marinoiduilla kasviksilla. Puutarhakadulla Pizzeria Verde myy take away -annoksina kasvispitsaa ja raparperipiirakkaa.

Palan painikkeeksi voi Kauppakadulla poiketa Teelään nauttimaan kupillisen haudutettua teetä. Keskustassa ahertaa makeannälkäisten iloksi myös Kellarikahvila, joka tarjoaa Cygnaeuksenkadulla esimerkiksi mustikkapiirakkaa, marjasmoothieita ja luomukahvia. Vaasankadun Cafe Bambi hurmaa vohveleilla, Mäki-Matin Kahvila Murulan valikoimassa on makeaa ja suolaista pikkupurtavaa.

Kekkolan seudun asukkaille on tarjolla jotain varsin erikoista, sillä Ravintola Kaalilaatikko Kylmänorontiellä lupaa "gourmet-tason kaalilaatikkoa mummolatunnelmissa". Kypärämäessä Kahvila Kakkula tarjoaa täyden satsin suolaista ja makeaa palaa, miniatyyrikakun voi ostaa jopa kotiin vietäväksi.

Ravintolapäivä edennyt maakuntaan

Runsaan vuoden aikana Ravintolapäivä on tehnyt itsensä tykö suurempien kaupunkien ulkopuolellekin. Eteläisessä Keski-Suomessa, Nisulan kylässä Toivakassa päivään osallistuu ravintola Päijänne Nisulan kylätalolla. Ruokalistalta löytyy kalakeittoa ja salaatteja.

Äänekoskella Hietamantiellä Kahvila tila vaa tarjoaa perinteisen kahvin ohella espressoa ja cappuccinoa, leivoksia ja mehua. Äänekosken taidemuseolla Syysherkku ANK kattaa pöytään aurinkokeittoa, leipäpöydän ja leivoskahvit. Herkutellessa voi nauttia myös esteettistä antia. Lasin läpi -näyttelyssä esillä on Helena Tynellin tuotantoa 1940-luvun puolivälistä 1970-luvun lopulle.

Alla olevaan karttaan on listattu kaikki Ravintolapäivään osallistuvat toimipisteet hintoineen, aukioloaikoineen ja osoitetietoineen. Ravintoloiden yhteyteen on myös merkitty asiakasmäärä, jonka ilmoittaja kykenee päivässä ruokkimaan.