Kuumailmapalloja Keski-Suomen taivaalla – mikäli sää sallii

Kuumailmapallolennon SM-kisat järjestetään Jyväskylässä tällä viikolla keskiviikosta sunnuntaihin. Kaikkiaan seitsemän pallokuntaa on ilmoittautunut kilpailuun mukaan.

Lentojen on määrä alkaa huomenna torstaina. Kuumailmapalloillessa on kuitenkin aina voimassa säävaraus. Lentää voidaan heikon pintatuulen ja hyvän näkyvyyden oloissa, aamulla heti auringon nousun jälkeen sekä illalla muutama tunti ennen auringon laskua.

Myös sade estää lennot, kertoo kilpailun johtaja Inkeri Kortelainen. Torstaille ja perjantaille on Jyväskylässä luvattu sadetta. Kortelainen on kuitenkin vielä toiveikas sään suhteen.

– Koska olemme aamulla liikkeellä, ei silloin välttämättä vielä sada. Ja jos tulee vain sadekuuroja, voidaan odotella ja katsoa jos löytyisi sopivaa sateentonta väliä.

Kortelaisen mukaan SM-tulokset ovat sääntöjen mukaan virallisia, jos saadaan suoritettua vähintään kolme lentotehtävää.

– Tietenkin toivomme, että ehtisimme suorittaa mahdollisimman monta tehtävää, jotta todelliset taidot tulisivat esiin.

Yhdellä kuumailmapallolennolla voi suorittaa kolme tehtävää. Kuudella lennolla voitaisiin siis saada 18 osakisaa, joiden yhteispisteissä paras olisi tämän vuoden Suomen mestari.

Suomenmestaruuksista on kilpailtu vuodesta 1985, ja Jyväskylän alueella kisat pidetään nyt kahdeksatta kertaa. Kilpailun järjestävät Sisä-Suomen Kuumailmapallokerho ry ilmapalloyhtiö Aeronautin ja Jyväskylän lentoaseman avustamana.

Kisakeskuksena toimii Jyväskylän lentoasema. Kilpailu toimii samalla karsintana vuoden 2014 MM-kisoihin, jotka järjestetään Liettuassa.