Lintukosken Ternimaitokeisari voitti monologikilpailun

Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijän Hannu Lintukosken esitys Ternimaitokeisari voitti Pieksämäen Teatterimaratonin valtakunnallisen monologikilpailun.

Kilpailu oli jyväskyläläisille muutenkin menestyksellinen, sillä Anna-Mari Laulumaan englanninkielinen monologi God is in my Typewriter valittiin yleisön suosiksi.

Tuomaristo kiitti Lintukosken esitystä dramaturgisesti hienoksi ja eheäksi kokonaisuudeksi, joka kuvasi henkilönsä sisäistä maailmaa ja ajattelutapaa ulkoisen elämänkerran sijaan. Myös näyttelijän riemukas heittäytyminen ja häpeämätön läsnäolo tekivät tuomaristoon vaikutuksen.

Ternimaitokeisarin on käsikirjoittanut ja ohjannut Sakari Hokkanen. Monologi perustuu kohuliikemies Petteri Jussilan elämään.

Voittaja sai 2 500 euroa. Tuomaristo myönsi lisäksi 500 euron stipendin Kemin kaupunginteatterin Marketta Airon monologille Anjan lähes erinomainen elämä.

Tuomariston mukaan myös Jyväskylän kaupunginteatterin Jukka-Pekka Mikkosen esittämä ja käsikirjoittama monologi Järvi oli viime metreille saakka vahva ehdokas palkittavaksi. Järven on ohjannut Antti Lattu.