Patalahden Esso on vuoden taukopaikka

Tilausajokuljettajat ry on valinnut vuoden 2007 taukopaikaksi jämsäläisen Patalahden Esson. Valinta tehtiin jäsenistöltä tulleiden palautteiden perusteella. Jo 40 vuotta matkailijoita palvelleen Patalahden Esson valtteja ovat pitkät perinteet omaava asiakaspalvelu, hyvä sijainti matkailureittien varrella, monipuoliset ravintolapalvelut, hyvät liikennejärjestelyt ja ympäri vuorokauden toimiva palvelu, kertoi tilausajokuljettajien puheenjohtaja Timo Rinnekari.

Vuoden taukopaikka on valittu vuodesta 1992, jolloin valituksi tuli Esso Hirvaskangas Äänekoskella. Valinnassa kiinnitetään ensisijainen huomio palveluun ja toiminnan laatuun. Ryhmämatkailussa ovat hyvät palvelut matkan varrella ensiarvoisen tärkeitä. Tauko on tärkeä osa matkaa, ja usein nautitaan päivän ateriat samalla pysähdyksellä. Matkailuliikenteen kuljettajat ovat työnsä puolesta taukopaikkojen suurkuluttajia. Lakisääteiset pysähdykset vietetään juuri liikenneasemilla.

Valtatie 9:llä hiukan Jämsän pohjoispuolella olevalla Patalahden Essolla on noin 400 asiakaspaikkaa ravintolassa, kahvilassa ja hampurilaisravintolassa. Polttoainemyynnin lisäksi asemalla on lahjatavaraliike ja kokoustila saunoineen. Työntekijöitä on sesongista riippuen 20-30, kertoi omistaja-yrittäjä Elina Junnola.

Tilausajokuljettajat ry on vuodesta 1990 toiminut matkailuliikenteen linja-autonkuljettajien yhdistys, jolla on noin 1 300 jäsentä. Yhdistys julkaisee Charter Club -lehteä. Vuoden 2006 taukopaikka oli ABC Tupos Liminka.