Poliisi valvoo vahvasti aattoiltana

Keski-Suomen poliisi valvoo vuodenvaihteen juhlintaa vahvistetuin voimin. Aattoiltana työvuorossa on maakunnan alueella noin 40 poliisia.

Keski-Suomen teillä liikkuva poliisi valvoo liikennettä ja tarvittaessa avustaa Keski-Suomen poliisia. Tien päällä on 12 liikkuvaa.

Poliisi odottaa hälytystehtävien lisääntyvän huomattavasti aattoillan ja yön aikana. Perinteisesti päihteet ovat merkittävin työmäärän lisääjä.

Liikenteessä poliisi kiinnittää erityistä huomiota rattijuopumuksiin.

Ilotulitteisiin liittyvää valvontaa kohdennetaan kaupunki- ja kuntataajamien alueella varsinkin sellaiseen säädösten vastaiseen toimintaan, mikä on omiaan vaarantamaan uuden vuoden juhlijoiden ja muiden alueella liikkuvien terveyttä ja omaisuutta.

Mikäli ilotulitteita pidetään hallussa tai käytetään säädösten vastaisesti, menettelystä seurauksena on yleisimmin rikesakko tai rangaistusvaatimus ellei teon vakavuus edellytä rikosilmoituksen kirjaamista. Laittomasti hallussa pidetyt tai käytetyt ilotulitteet tuomitaan pääsääntöisesti valtiolle menetetyksi. Ilotulitteilla aiheutetut vahingot voivat aiheuttaa myös merkittäviä korvausvastuita.

Poliisi muistuttaa, että ilotulitteiden hallussapito ja käyttö on kielletty alle 18-vuotiailta ja päihtyneiltä. Kielto koskee kaikkia ilotulitteita, myös papatteja ja tähtisadetikkuja. Suojalasien käyttö on pakollista.

Hätärakettien aiheettomasta käytöstä poliisi kirjaa rikosilmoituksen perättömästä vaarailmoituksesta.

Ilotulitteita saa käyttää ainoastaan 31.12.2010 kello 18.00 ja 1.1.2011 kello 02.00 välisenä aikana. Jyväskylän kaupungin keskustassa ilotulitteiden käyttö on kielletty kokokaan.

Poliisin ilta alkoi tappeluita selvitellen