Riistaruoka tulee rytinällä keskisuomalaisravintoloihin

Kolme jyväskyläläistä huippuravintolaa ja paikalliset metsästäjät haluavat tuoda riistan keskisuomalaisten lautasille. Sitä varten Jyvässeudulla puuhataan nyt uudenlaista Taste of Game -ravintolatapahtumaa.

Helmi–maaliskuussa järjestettävään ravintolatapahtumien sarjaan osallistuvat ravintolat Pöllöwaari, Naissaaren kahvi- ja juhlahuone sekä ravintola Figaro.

Jokaisessa osallistuvassa ravintolassa järjestetään viiden ruokalajin riistaillalliset, joiden toteuttamisessa ravintoloilla on ollut vapaat kädet.

– Metsien ja villin luonnon maut halutaan tuoda jokaisen ulottuville, kertoo Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja ja riistaravintolakierueen ideoija Jani Nuijanmaa.

Nuijanmaan mukaan riista kiinnostaa, mutta sen saannissa varsinkin yksityistalouksille on pullonkaulaa, jos ei itse metsästä.

– Nyt on valtavasti kiinnostusta ruoan alkuperään ja puhauteen, toisaalta myös eettiseen syömiseen, mutta valitettavasti riistalihan saaminen laahaa vähän perässä, Nuijanmaa toteaa.

Riistaillalliset järjestetään Pöllöwaarissa 26.2., Naissaaressa 5.3. ja Figarossa 24.3.