Sivistyslautakunta vastustaa jättilukioita

Jyväskylän kaupungin sivystyslautakunta vastustaa suunniteltuja 1 200 oppilaan jättilukioita.

Lautakunta antoi kaupungin lausunnon lukioverkkoselvityksestä myöhään tiistai-iltana. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä päättää lopullisesti lukoista 23. helmikuuta. Silloin selviää, perustetaanko Jyväskylään kaksi jättilukiota Viitaniemeen ja Harjulla.

Lautakunta edellyttää, että Lyseon toimintaa jatketaan vähintään 600 opiskelijan yksikkönä. Lisäksi lautakunta edellyttää, että Lyseon rakennus peruskorjataan ja vuosina 1958-1959 valmistuneiden lisäosien tilalle rakennetaan uudisrakennus.

Uudisrakennus voisi olla yhteiskäytössä kaupungin kanssa niin, että tiloissa voisi toimia muitakin koulutukseen, kulttuuriin ja liikuntaan liittyviä tahoja.

"Kuntien yhdistymisen aikaan tehdyt kouluverkkopäätökset perustuivat siihen, että pienemmät oppilaat haluttiin lähelle ja isompien lukiolaisten katsottiin voivan kulkea vähän pidempi matka kouluun. Tällöin verkon laatimisen perusteena olivat ne 600–700 opiskelijan lukiot, jotka ovat lukio-opetuksen järjestämisessä optimikokoisia. Näiden perusteiden ei voi olettaa muuttuneen parissa vuodessa", sivistyslautakunnan lausunnossa sanotaan.

Lautakunta myös vastustaa Tikkakosken lukion lakkauttamista syksyllä 2013 ja vaatii, että IB-lukio ja urheilu- ja ilmailulinjojen toiminta on turvattava.

Suurlukioita vastustettiin hautajaismusiikkilla

Kannanotto jättilukioita vastaan luovutettiin maanantaina

Lukioadressit keränneet tuhansia allekirjoittajia

Vihaiset lukiolaiset valtasivat Kävelykadun

Jyväskylän Lyseota puolustetaan kiivaasti netissä

Lukiolaiset osoittavat mieltä keskustassa