Keski-Suomi

Tällainen on Jyväskylän uusi kirkkoherra

Jyväskylän uusi kirkkoherra on Arto Viitala. Viitala on kertonut  Keskisuomalaiselle haastattelussa tammikuussa olevansa naimisissa. Puoliso Päivi on palveluohjaaja. Perheessä on lisäksi 15- ja 18-vuotiaat tyttäret. Harrastuksikseen Viitala on maininnut etenkin koiran kanssa liikkumisen sekä lukemisen.

Hengellisestä/poliittisesta taustastaan Viitala on kertonut näin:

"Sitoutumaton poliittisesti ja myös herätysliikkeiden osalta. Kristilliseen nuorisotyöhön liittyviä tukiyhdistysten jäsenyyksiä (esim. Saapas-toiminta), autoliiton passiivinen jäsenyys ja Palokka-seuran, passiivinen jäsenyys, Jyväskylän konserttisalin tukiyhdistyksen ja sen hallituksen jäsenyys, pappien ammattijärjestö, Sisä-Suomen sotainvalidien luottamuspappi".

Viitala on kertonut uskovansa ruumiin ylösnousemukseen, neitseestä syntymiseen sekä Jumalan kolmiyhteyteen.

Viitalan mielestä avioliittoon vihkiminen kohdistetaan vain miehen ja naisen väliselle liitolle kirkolliskokouksen linjauksen mukaisesti.

"Mutta myös samaa sukupuolta olevien, parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan on mahdollista rukoilla", Viitala sanoi.

Viitala haluaisi kehittää Jyväskylän seurakunnan toimintaa seurakunnan strategian mukaisesti rohkeaa hengellisyyttä ja reilua välittämistä painottaen ja seurakuntalaisten osallistumista myös vastuunkantamiseen vahvistaen.

Kirkon jäsenmäärän vähenemiseen Viitala puuttuisi laajalla perustoiminnalla, joka tukisi ihmisiä niin inhimillisesti kuin hengellisesti.  "Lisäksi meidän tulee aktiivisen viestinnän ja muun yhteydenpidon avulla kertoa kirkon tekemästä hyvästä työstä", Viitala on sanonut tammikuussa. Kirkon tehtävä on Viitalan mukaan "kertoa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ja auttaa näin ihmisiä löytämään tien armollisen Jumalan luokse, aitoon ihmisyyteen, lähimmäisyyteen ja ikuisen elämän toivoon".

Uusimmat

Keski-Suomi

Betset Oy:n pääomistajaksi Betset Group Oy

Heinäntekotöissä ollut traktori paloi Keuruulla

Kuorma-auto pyörähti katolleen Pihtiputaalla, kuljettaja loukkaantui

Säynätsalon veneturmassa kuoli keski-ikäinen jyväskyläläismies

Mies ampui riidan päätteeksi ravintolassa Jämsässä - uhrille hengenvaarallinen vamma

Valotar avasi kakkukahveilla

Sähkökatko päättyi Mäki-Matissa

Liikennerikkomusten ja liikennerikosten määrä väheni Sisä-Suomessa

Jyväskylän Tikan uimarannalla saa taas uida

Keski-Suomen työttömyystilanne valoisaan päin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.