Tapahtumajärjestäjät saivat oman ilmoitustaulun Kirkkopuistoon

Jyväskylän parjattu ilmoitustaulutilanne kohenee. Kaupunki on lahjoittanut yhden käytössään Kirkkopuiston laidalla Kauppakadun varressa olleista ilmoitustauluista paikallisten tapahtumajärjestäjien käyttöön.

Tauluun ilmestyi perjantaina jyväskyläläisten musiikki- ja klubitapahtumien järjestäjien suurikokoinen yhteisjuliste. Julisteessa on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikkien keikkajärjestäjien maaliskuun tapahtumat.

Tapahtumajärjestäjät ovat lisänneet keskinäistä yhteistyötä ennen kaikkea tiedotuspuolella viimeksi kuluneen vuoden aikana. Tarkoitus on välttää päällekkäisyyksien aiheuttamia ongelmia.

– Se on aina ollut ongelma, jonka suuruuden on lähinnä sattuma määrittänyt. Vuosi sitten oli eräänä viikonloppuna niin monta saman kohderyhmän tapahtumaa päällekkäin, että herättiin lopullisesti siihen ettei tässä ole mitään järkeä, ravintola Freetimen promoottori ja yksityinen tapahtumajärjestäjä Tero Uuttana sanoo.

Tapahtumajärjestäjät ovat välittäneet tietoa toisilleen ennen kaikkea yhteisen Facebook-ryhmän kautta. Konkreettisin esimerkki yhteistyön tuloksista on toistaiseksi ollut kolmesti järjestetty Jkl All Stars -tapahtuma.

– Ilmoille on heitetty sellaistakin, että perustettaisiin yhteinen yhdistys eräänlaiseksi kattojärjestöksi. Kaikki järjestäjät ovat olleet yhteistyöstä kiitollisia, plussaahan tämä on kaikille, Uuttana toteaa.